25 april 2024
torsdag, 01 april 2021 11:51

Index hyr ut 52.600 kvm i New York

Skrivet av 

 

 

 


Richard Haraldsson, vd för Index Invest International.







Index hyr ut 52.600 kvm i en industrifastighet i New York. Hyresavtalet är tecknat med Briggs & Stratton med en löptid på 15 år och med en option på förlängning om ytterligare två gånger tio år.

– Vi har en omfattande verksamhet i USA, med vårt amerikanska huvudkontor i Jupiter, Florida, som omfattar både bostads-, och industrifastigheter, säger Richard Haraldsson, vd för Index Invest International.

Fastigheten Silver City Industrial Campus i Sherrill, New York, innefattar idag lokaler om 80.332 kvm, har en takhöjd på mellan sju till tio meter, ett stort antal lastkajer och eget vattenreningsverk. I omedelbar anslutning till anläggningen finns påfarter till större genomfartsleder och motorvägar, några minuter från Syracuse, New York.

Fastigheten är totalt på drygt 36 hektar, och har en utvecklingspotential på ytterligare cirka 18.500 kvm.

– Det är en storskalig industri-, tillverknings-, distributions- och logistikanläggning i ett bra läge. En fastighet vi köpte redan 2012, och som vi vidareutvecklat, tillägger Richard Haraldsson.

Index Investment Group har gjort betydande investeringar i industri- och logistikanläggningar och bostadsprojekt längs USA:s östkust. Sedan 2012 har Index Investment Group i Nordamerika utvecklat och investerat i drygt 700.000 kvm kontor-, industri- och logistikfastigheter.