21 juni 2021
onsdag, 31 mars 2021 15:52

K2A byggstartar 98 hyresbostäder i Lund

Skrivet av 

 

 

 


K2A byggstartar 98 hyresbostäder i fastigheten Näcken 1, belägen i Södra Råbylund, fyra kilometer sydost om centrala Lund.


K2A har byggstartat nyproduktion av 98 hyresbostäder på fastigheten Näcken 1 i Lund med en bedömd uthyrningsbar yta om cirka 3.400 kvm. Färdigställande och inflyttning är beräknad till fjärde kvartalet 2022. Fastigheten är attraktivt belägen i Södra Råbylund, fyra kilometer sydost om centrala Lund. Södra Råbylund är ett utvecklingsområde som innefattar cirka 1.800 nybyggda bostäder, med näraliggande skolor, livsmedelsbutiker och lekplatser.

K2A:s byggnader kommer att uppföras med trästomme och miljöcertifieras enligt Svanen. Bostäderna bedöms bli klassificerade som mörkgrön, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

– Lund är en kommun som K2A vill växa i. Det är Sveriges tolfte största kommun med hög befolkningstillväxt samt en stark kombination av väldiversifierat näringsliv och en av Sveriges största studieorter. Vi är nöjda över att starta ännu ett projekt i Lund och fortsätta vår successiva utveckling av ett effektivt fastighetsbestånd av nyproducerade hyresbostäder med hög standard på en av Sveriges starkaste bostadsmarknader, kommentarer Johan Knaust, vd för K2A.

K2A förvaltar i dagsläget två förvaltningsobjekt i Lund. Efter färdigställandet av fastigheten Näcken 1 kommer K2A förvalta 258 bostäder i Lund med en total uthyrbar yta om cirka 7.100 kvm och ett sammanlagt hyresvärde om 16,7 Mkr på årstakt.  Under 2020 ökade det totala värdet på K2A:s förvaltningsfastigheter till 5,78 Mdr kr (4,02).