Skriv ut denna sida
tisdag, 30 mars 2021 18:43

Sveaviken/Slättö bygger 230 bostäder i Vegastaden

Skrivet av 

 

 

 


Tillsammans med Handen och Brandbergen ska Vega i framtiden bilda nya Haninge stad. I den stadsutvecklingsplan som antagits av kommunfullmäktige finns en målbild som säger att de cirka 18.000 människor som bor här idag ska bli till upp till 30.000 år 2030 och 60.000 år 2050. Häng med på en spännande resa till framtiden!


Sveaviken Bostad AB och Slättö, genom fonden Slättö Core+, har genom ett samägt bolag förvärvat byggrätter inom fastigheterna Kolartorp 1:360 och Kolartorp 1:366, belägna i den centrala delen av Vegastaden i Haninge. Det betyder att Sveaviken Bostad och Slättö Core+ planerar för över 230 nya bostäder.

Fastigheterna har ett attraktivt läge med närhet till Vega pendeltågsstation och närservice. Det centrala läget i Vegastaden samt närheten till grönska och rekreationsområden skapar goda förutsättningar för ett attraktivt boende.

– Vi är mycket glada över förvärvet av dessa fastigheter där vi kommer uppföra över 230 hyresrätter. Detta blir Sveavikens andra byggnation i Haninge, och vi ser fram emot att, tillsammans med Slättö, redan 2022 kunna erbjuda Vegaborna nya yteffektiva och klimatsmarta bostäder, kommenterar Pär Thomaeus, vd för Sveaviken Bostad.

– Vi är nöjda över att tillsammans med Sveaviken komplettera vår portfölj med än fler attraktiva hyresrätter i Stockholm. Slättö Core+ bostadsportfölj kommer 2022 omfatta cirka 1400 nyproducerade och hållbara lägenheter, kommenterar Erik Dansbo, Investeringschef för Slättö.

Parterna har kommit överens med säljaren om att inte offentliggöra köpeskillinge

Senaste från Redaktionen