Skriv ut denna sida
tisdag, 30 mars 2021 10:17

Diös köper på nytt en kontorsfastighet i Borlänge

Skrivet av 

 

 

 


Diös köper av Fastighets AB Hushagen en kontorsfastighet på Humanistgatan, om 4.000 kvm, i Borlänge.
Nu är det klart att Diös förvärvar en modern kontorsfastighet på Humanistgatan i Borlänge. I den fullt uthyrda fastigheten finns bland annat Sweco, Skanska, Mockfjärds och Borlänge kommun som hyresgäster. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 80 Mkr. Säljare är Fastighets AB Hushagen och tillträde sker 1 juni 2021. Nyligen köpte Diös tre fastigheter i Borlänge i en bytesaffär med NP3 Fastigheter. Se länk

Förvärvet kompletterar och stärker Diös erbjudande om attraktiva kontor i Borlänge. Fastigheten är strategiskt belägen i närheten av Dalarna Science Park och platsen där Diös utvecklar Trafikverkets nya huvudkontor. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 4.000 kvm. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas andra kvartalet 2021.

– Detta är vårt andra förvärv av attraktiva kontorsfastigheter i Borlänge på kort tid, och ytterligare en viktig pusselbit i att stärka vårt erbjudande inom moderna kontor på strategiska platser. Vi ser mycket fram emot att förvalta och utveckla fastigheten och skapa en god relation med våra nya hyresgäster, säger Annie Franzon, transaktionschef för Diös.

– Vi är glada över affären med Diös, som är en långsiktig fastighetsägare och en bra drivkraft i utvecklingen av Borlänge, säger Jörgen Isaksson, vd för Fastighets AB Hushagen. 

Diös är en marknadsledande fastighetsägare som satsar på flera platser i Borlänge – bland annat genom utvecklingen av framtidens kontor till Trafikverket, utvecklingen av Högskolan Dalarnas nya campus i centrum och planer för fler etableringar inom urban service.


Senaste från Redaktionen