5 augusti 2021
tisdag, 30 mars 2021 09:48

Axfood Snabbgross hyr 2.400 kvm i Skövde

Skrivet av 

 

 

 


Handelsverksamheten på Stallsiken i Skövde startade 28 februari 2008 när Plantagen som första butik slog upp portarna. Svenska Handelsfastigheter färdigställer på Stallsiken under 2021 en etablering för Axfood Snabbgross i en fastighet som är  fullt uthyrd. Handelsplatsen inrymmer också en 8.200 kvm stor EKO-butik som öppnar under hösten 2021.
Svenska Handelsfastigheter tecknar ett mångårigt hyresavtal med Axfood Snabbgross avseende en nyproducerad fastighet i Stallsiken handelsområde i Skövde. Avtalet gäller cirka 2.400 kvm med beräknad öppning under våren 2022.

Hyresavtalet avser lokaler i en nyproducerad fastighet som Svenska Handelsfastigheter färdigställer under 2021. I och med etableringen av Axfood Snabbgross är fastigheten fullt uthyrd. Handelsplatsen inrymmer också en 8.200 kvm stor EKO-butik som öppnar under hösten 2021.

– Vi är väldigt glada att kunna stärka vårt befintliga samarbete med Axfood genom uthyrningen i Stallsiken”, säger Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter. Etableringen medför ett bra utbud i handelsområdet.

– Det känns kul att vi fortsätter expandera vårt nya och spännande koncept till ytterligare en ort i landet. Skövde är en tillväxtkommun vilket gör det till en intressant marknad för vårt nya koncept. Dessutom har det varit en vit fläck på kartan för vår grossistverksamhet mot restauranger, och med butiken, i ett attraktivt handelsområde, kan vi därmed täcka in ett helt nytt upptagningsområde med vårt starka helhetserbjudande med högkvalitativa råvaror till riktigt bra priser, säger Jonas Strandberg, driftchef för Axfood Snabbgross.

Svenska Handelsfastigheter har sedan tidigare ett samarbete med Axfood gällande deras koncept Willys, Hemköp och Tempo på olika orter i landet. Detta hyresavtal utgör det första med Axfoods koncept Snabbgross.

Svenska Handelsfastigheter finns i 66 kommuner över hela landet.