19 april 2024
fredag, 26 mars 2021 17:40

Mobilia satsar stort på vård och hälsa

Skrivet av 

 

 

 


Totalt ska 4.500 kvm i Mobilia fyllas med ett brett serviceutbud inom vård, hälsa och välbefinnande.
















Med en växande befolkning ökar behovet av hälso- och friskvård i Malmö. Nu ställer Atrium Ljungbergs Mobilia i Malmö om ett helt våningsplan för vård- och hälsosatsningen som kallas c/o Mobilia, där tre nya vårdaktörer öppnar under våren.

– Det här är en utveckling som gynnar både våra besökare och verksamheterna, säger Anders Murmark,
fastighetschef på Atrium Ljungberg.

De senaste åren har Mobilia genomgått en omfattande förändring från traditionellt köpcentrum till en modern mötesplats för Malmöborna. Under 2020 färdigställdes Torghuset med bland annat 74 nya hyreslägenheter och ett nytt kulturutbud med Nordisk Film Bio och sagovärlden Funnys Äventyr.

När Mobilia Vårdcentral och Folktandvården öppnade i höstas blev det startskottet för nästa storsatsning – c/o Mobilia. Totalt ska 4.500 kvm fyllas med ett brett serviceutbud inom vård, hälsa och välbefinnande.


Genom att nu välkomna Barnläkargruppen Sparta, BVC Bambino och Barnmorskegruppen stärker Mobilia utbudet ytterligare och blir ett servicenav för Malmös barnfamiljer.

– Malmö växer. Det är framför allt de unga och de allra äldsta som blir allt fler och vi ser att efterfrågan på service ökar. Genom vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia omvandlar vi nu handelsyta till serviceyta. Vårens öppningar med tre starka aktörer inom barn- och mödravård stärker erbjudandet och skapar fler anledningar att besöka Mobilia, säger Anders Murmark.

Den 29 mars 2021 öppnar Barnläkargruppen Sparta, en specialistmottagning för barn och unga. Verksamheten drivs av barnläkarna Hampus Kiotseridis och Emma Adlercreutz, och består av barnläkare, barnsköterskor, dietist och psykolog. Därefter är det dags för BVC Bambino och Barnmorskegruppen Öresund som öppnar den 12 april 2021.

– Satsningen att samla hälsa och sjukvård är väldigt lyckad och rätt i tiden. Mobilias fantastiska läge i Malmö och närhet till Skånes universitetssjukhus är en stor fördel för oss på Barnläkargruppen Sparta då vi samarbetar med flera aktörer i staden. Öppningen innebär att vi får en större och toppmodern lokal men framför allt att vi blir mer tillgängliga för Malmös barnfamiljer, säger Hampus Kiotseridis, läkare och en av grundarna av Barnläkargruppen Sparta.

Fakta Mobilia

Mobilia ägs och förvaltas av Atrium Ljungberg som är ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag. Fram till år 1965 var det textilfabrik i lokalerna som nu utvecklats till en levande stadsdel med 100 butiker, restauranger och service samt 350 hyreslägenheter och en förskola. Här finns 1.600 parkeringsplatser varav 75 laddplatser och 700 cykelparkeringar. Mobilia är arbetsplats för 1.100 personer och Mobilia hade 12 miljoner besökare och en omsättning på 1,7 Mdr kr år 2020.