16 april 2024
onsdag, 24 mars 2021 11:23

Niam hyr ut i UNO i Värtahamnen

Skrivet av 

 

 

 


Totalt hyr Niam ut 7.300 kvm i UNO, fördelat på 5 våningsplan, i Värtahamnen.














Niam har under 2019-2020 totalrenoverat kontorsfastigheten UNO i Värtahamnen. Byggnaden, som är en del av Niams omfattande kontorsutvecklingsprojekt i Värtahamnen, är först ut att byta skepnad när stadsdelen byggs om från hamn till Stockholms mest hållbara innerstadsområde. Nu är det klart att säljbolaget Innovative Sales väljer UNO till sitt nya kontor. Ytan uppgår till 570 kvm och inflyttning sker i sommar.

Som en del i Värtahamnens förändring har Niam rustat upp och moderniserat kontorshuset UNO som blir ett av flera nya kontorskoncept i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt. Byggnaden är energisnål och klimatsmart och certifieras i enlighet med Breeam In-Use. Totalt hyr Niam ut 7.300 kvm fördelat på 5 våningsplan.

I februari 2021 tecknade det specialiserade säljbolaget inom bland annat telefon- och eventförsäljning, Innovative Sales, hyresavtal i UNO med inflytt sommaren 2021. Lokalerna i UNO är yteffektiva och nya hyresgäster har möjlighet att vara med och påverka planlösningen för att matcha sina specifika behov. Utöver de egna ytorna finns gemensamma mötesplatser och konferensrum.

– Värtahamnen är ett av de sista utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm och vi ser ett växande intresse för både UNO och vårt nybyggnadsprojekt The Dockworks. Innovative Sales behöver flexibla, effektiva lösningar och då passar våra kontor bra, säger Ola Kolmert, projektutvecklare på Niam.

I fastigheten, som har en tydlig inriktning på hälsa och träning, finns cykelparkering både inne och ute samt nybyggt gym och omklädningsrum för hyresgästerna. I byggnaden finns också det expansiva bolaget Ruff Golf som nyligen öppnat sin andra anläggning med golfsimulatorer i UNO. I närområdet finns padelhallen PDL Center, SATS, Kungliga Tennishallen samt ett flertal restauranger.

– Värtahamnen är en spännande plats där det kommer att hända mycket de kommande åren. UNO ger oss ett ljust, flexibelt kontor med träningsmöjligheter direkt i huset vilket våra anställda uppskattar, säger Dariush Hosseinian, vd för förInnovative Sales.

Niam är en del av Stadsutvecklarna i Värtahamnen, det gemensamma bolaget som utvecklar Stockholms innerstads nya stadsdel i Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Den nya stadsdelen Värtahamnen kommer även i framtiden att anlöpas av kryssningsfartyg med miljontals passagerare varje år.


När Vision Värtahamnen förverkligats ska det finnas 20.000 arbetsplatser och 5.000 boende i området. Förutom UNO består Niams kontorsutvecklingsprojekt av nyproduktionen The Dockworks med 32.000 kvm uthyrbar yta.