5 augusti 2021
måndag, 22 mars 2021 18:59

Diös byter med NP3 i Borlänge och Gävle

Skrivet av 

 

 

 


En av fastigheterna i bytesaffären, som Diös köper heter Rektangeln 8 och ligger på Tunagatan 20 i Borlänge.

 

 

 

 

 

 

En kontorsfastighet, Röken 1, på Tunagatan 46, i centrala Borlänge, som Diös köper, ingick även den i bytesaffären.

 
Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter – en i Borlänge och två i Gävle – i en bytesaffär med NP3. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 Mkr och för de avyttrade fastigheterna till 125 Mkr. Tillträdet sker 1 april 2021.

Affären kompletterar Diös portfölj och stärker bolagets erbjudande av centralt belägna moderna kontor. De tre kontorsfastigheterna, som ligger i direkt närhet till befintligt bestånd, omfattar cirka 8.500 kvm. Största hyresgästerna är NCC och Borlänge kommun. De avyttrade fastigheterna omfattar cirka 13.000 kvm. Affären görs i bolagsform och redovisas under andra kvartalet 2021.

–  Affären stärker vårt hyresgästerbjudande och ökar vår närvaro i Borlänge som är en stad under stark tillväxt. Vi ser god potential i att utveckla fastigheterna som en del i vår fortsatta utvecklingsplan för Borlänge. Vi har en god relation med NP3 och ser positivt på deras planer för fastigheterna de nu tar över, säger Annie Franzon, transaktionschef för Diös.

Diös är en marknadsledande fastighetsägare som satsar på flera platser i Borlänge – bland annat genom utvecklingen av framtidens kontor till Trafikverket och planer för fler etableringar inom urban service.