20 april 2024
tisdag, 16 mars 2021 13:36

Leif Danielsson, ny vd för Nordr Sverige

Skrivet av 

 

 

 


 

 

 

 

 

 









Rekryteringen av Leif Danielsson (bilden)innebär att utses till vd för Nordr Sverige och Kjell Cederstrand blir vice vd. Samtidigt utökas koncernledningen i Nordr med Jonas Engelblom, som blir chef för kommunikation, varumärke och strategi.

Nordrs koncernchef Baard Schumann har varit vd för den svenska organisationen sedan i mitten av september förra året. Under samma period har Leif Danielsson varit Chief Operating Officer, COO.

– Nu blir Leif vd och ansvarig för Sverige. Leif har gedigen erfarenhet och är väldigt lämpad att leda den svenska organisationen vidare, säger Baard Schumann.

Kjell Cederstrand, CFO Nordr Sverige, utses till vice vd och fortsätter samtidigt i sin nuvarande roll med fokus på finans och övergripande affärer.

Jonas Engelblom, som ansvarat för kommunikation, marknad, försäljning och kundcenter, utses till medlem i koncernledningen med ansvar för kommunikation, varumärke och strategi.

Koncernledningen består av Baard Schumann, Pål Aglen, vd Norge, Leif Danielsson, vd Sverige, Lukas Tofterå, CFO och Jonas Engelblom, för kommunikation, varumärke och strategi.

– Nu skapar vi tydlighet och kraft inför det fortsatta byggandet av Nordr i Sverige och Norge, där vår ambition är att bli en ledande aktör, menar Baard Schumann.