20 september 2021
måndag, 15 mars 2021 11:48

Skandia hyr ut 4.100 kvm i Hall 7, Västra Hamnen

Skrivet av 

 

 

 


På kort tid har Skandia Fastigheter tecknat fem nya hyresavtal omfattande 4.100 kvm i Hall 7 i Västra hamnen, Malmö.

 

 

 

 

 

 

Under hösten lanserade Skandia Fastigheter moderniseringen av den före detta industribyggnaden Hall 7 i Västra hamnen, Malmö. Intresset var stort från start och på kort tid har fem nya hyresavtal omfattande 4.100 kvm tecknats. De senaste avtalen är med Acconeer och Rosti Group.

Acconeer
väljer att flytta sitt kontor från Lund till Västra Hamnen i Malmö. Bolaget, som idag har 40-talet medarbetare, växer och planerar för fortsatt ökning av personalstyrkan när de gjort sig hemmastadda i Hall 7. Som halvledarbolag säljer de radarsystem till en mängd olika applikationer – allt från konsumentelektronik och bilar till Internet of Things, robotics och precisionsmätning inom industrin. Tekniken är baserad på banbrytande forskning från Lunds universitet som bolaget har en stark koppling till. Nu är det dags att ta nästa steg.

– Som ett växande bolag ville vi erbjuda våra anställda en modern arbetsplats i stimulerande omgivningar, som samtidigt är attraktiva och tilltalande för kunder att besöka. Hall 7 matchade vår kravlista på ett bra sätt, berättar Lars Lindell, vd för Acconeer.

Rosti Group väljer att flytta från centrala Malmö till Västra Hamnen. Bolaget, som idag har sitt huvudkontor på Gustav Adolfs Torg, utvecklar och tillverkar formsprutade plastkomponenter till livsmedelsindustrin och utvalda konsument- och industrisektorer. Produktionen bedrivs i Europa och Asien.

I och med de fem uthyrningarna har 4.100 kvm tecknats i Hall 7 på mycket kort tid, och nu återstår endast ett fåtal lokaler.

– Vi har verkligen träffat rätt med vårt koncept i Hall 7. Uthyrningstakten har varit väldigt hög och vi har nu bara ett par lokaler kvar, däribland en lokal med sex meter i takhöjd som har en riktig wow-faktor. För denna lokal söker vi i första hand efter en aktör inom coworking som kan agera samarbetsparter för husets gemensamma ytor och aktiviteter, men även ta hand om den stora efterfrågan vi ser hos mindre företag och startups, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, Skandia Fastigheters marknadsområdeschef i Malmö.

Om Hall 7
Kontorshuset Hall 7, som ligger vid Masttorget i Västra hamnen, var från början en industribyggnad  för Kockums Mekaniska Verkstad. Byggnaden är certifierat enligt Miljöbyggnad och en del av Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsmiljö. I kvarteren runt Hall 7 finns service, restauranger, butiker, bostäder och arbetsplatser. I fastigheten sitter idag bland annat IBM, If Skadeförsäkring, Telenor och Niras.