Skriv ut denna sida
onsdag, 10 mars 2021 11:05

YIT bygger logistik åt PostNord i Vanda

Skrivet av 

 

 

 


Den nya logistikterminalen i Vanda, 15 km norr om Helsingfors, omfattande 15.000 kvm, kommer att rymma all terminalverksamhet i PostNords finska huvudstadsregion.














PostNord och YIT har tecknat ett hyresavtal avseende PostNords nya logistikcenter i Hakkila, Vanda, cirka 1,5 km norr om Helsingfors. Tack vare de goda transportförbindelserna är läget utmärkt för ett logistikföretag, både med tanke på tung trafik och leveranser i och nära huvudstadsregionen. Centret ligger längs ringvägarna som erbjuder smidiga förbindelser till Helsingfors-Vanda flygplats, Vuosaari hamn och resten av Finland.

Den nya logistikterminalen på 15.000 kvm kommer att rymma all terminalverksamhet i PostNords finska  huvudstadsregion. Vanda terminal är en del av PostNords nätverksstrategi att ha egna terminaler på platser som är strategiska för inrikestrafik, import och export: Vanda, Åbo och Tammerfors.

– E-handel fortsätter sin starka tillväxt i Finland och PostNord investerar i terminalinfrastruktur för att möta de växande paketvolymerna och de ökande konsumentförväntningarna om smidiga leveranser. Vår plan är att bygga en modern terminal som använder automatisering effektivt för att stödja vår verksamhet och främjar uppnåendet av våra tillväxt- och ansvarsmål, säger Jani Ståhlhammar, Chief Operating Office på PostNord.

– COVID-19-pandemin har påskyndat tillväxten av e-handel och effektiva leveranskedjor har blivit viktigare än någonsin. Det gör oss glada att kunna erbjuda PostNord ett så utmärkt läge och en rumslig lösning som tillgodoser behoven i deras expanderande verksamhet, säger Timo Lehmus, EVP på YIT.

Byggandet av logistikcentret i Hakkila startar hösten 2021 och det kommer att vara klart hösten 2022. Fastigheten kommer att ansöka om miljöcertifiering av LEED Silver.

Senaste från Redaktionen