Skriv ut denna sida
tisdag, 09 mars 2021 11:15

NREP och Wästbygg bygger ungdomsbostäder i Vårberg

Skrivet av 

 

 

 


NREP förvärvade under år 2020 totalt 174 ungdomsbostäder inom projektet Vårbergstoppen i Skärholmen, som byggentreprenören Wästbygg nu uppför.













Nu har den första gjutningen gjorts för de 174 ungdomsbostäder som ska uppföras vid Vårbergstoppen i Skärholmen, Stockholm. De nya bostäderna är en del av Stockholms prioriterade satsning Fokus Skärholmen där NREP blir långsiktig ägare och Wästbygg står för utveckling och entreprenad. Med social hållbarhet som tydligt ledord är projektet, som beräknas färdigställas 2022, i linje med NREPs vision att berika människors liv.

Fokus Skärholmen är ett viktigt stadsutvecklingsprojekt som bidrar till att området, där knappt några bostäder byggts sedan miljonprogrammets tid, blir en levande och attraktiv plats för att möta det växande behovet av bostäder i regionen. Satsningen innebär en stor förändring i området med tusentals nya bostäder inom de närmaste åren. NREP förvärvade under förra året 174 ungdomsbostäder inom projektet som byggentreprenören Wästbygg nu uppför. Lägenheterna blir ett viktigt bidrag till att skapa bostäder för unga – en grupp med höga trösklar in på Stockholms bostadsmarknad.

– För oss är det viktigt att bidra till att lösa utmaningar med rätt typer av bostäder. Med ungdomsbostäderna vid Vårbergstoppen vill vi underlätta för fler unga att få tillgång till en egen bostad och samtidigt motverka ensamhet. Därför är den sociala aspekten och förutsättningar för gemenskap och trivsel central i både utvecklingsfasen och vårt långsiktiga förvaltningsarbete. Jag är glad över att vi kan bidra med ett innovativt perspektiv i Stockholms Stad tillsammans med Wästbygg – och i synnerhet i ett område med så stort behov av nya bostäder, säger Rickard Langerfors, ansvarig för bostäder på NREP.

Ungdomsbostäderna byggs i direkt anslutning till den nya stadsparken och aktivitetsstråket som är under
uppförande i Skärholmen. Som långsiktig fastighetsägare med stort kundfokus har NREP avsatt resurser för att över tid uppmuntra och stötta de boende i att förverkliga egna initiativ, så som stadsodling och hälsoaktiviteter. Något som ska skapa naturliga kontakter och bidra till att de boende lär känna sina grannar.

– Wästbygg har utvecklat och byggt 900 student och ungdomsbostäder i Stockholmsområdet. I detta projekt uppför vi 174 Svanenmärkta hem för ungdomar tillsammans med fastighetsägaren NREP. Det är jätteroligt att vi nu är igång med första gjutningen av projektet som är en del av satsningen Fokus Skärholmen i Stockholm stad, säger Morgan Palmersjö Andreasson, marknadsområdeschef på Wästbygg.

ingen och synliggörs bland annat genom placering av fönster och entréer. Vårdboendets gård utformas också för att ge förutsättningar för sociala möten, både inom den egna gården och med den angränsande bostadsgården. Gården får planteringar med växter som lockar till sig bin och fjärilar och erbjuder möjlighet till odling i odlingslådor och i gårdens växthus.

Senaste från Redaktionen