23 april 2024
måndag, 08 mars 2021 09:23

K2A köper bostäder i Luleå för 184 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Fastigheten Glidet 1 i Luleå kommer att omfatta totalt 95 hyreslägenheter med en uthyrningsbar area på cirka 4.600 kvm.













K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Glidet 1 i Luleå, där 95 bostäder kommer att utvecklas. Säljare är Lerstenen och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 184 Mkr. Lerstenen kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder fastigheten efter färdigställt projekt, vilket bedöms ske under det andra kvartalet 2023. K2A har erlagt en handpenning vid ingående av avtalet och resterande betalning i samband med tillträde av de färdigställda fastigheterna. K2A avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

Fastigheten kommer att omfatta totalt 95 hyreslägenheter med en uthyrningsbar area på cirka 4.600 kvm. Hyresvärdet beräknas uppgå till cirka 9 Mkr på årsbasis. Projektet ligger i Kronanområdet cirka 3 km från centrala Luleå och är en del av ett större utvecklingsområde som totalt väntas tillföra cirka 7.000 invånare i stadsdelen samt bostäder i olika upplåtelseformer, skolor, idrottshall och eget stadsdelscentrum med butiker och restauranger.

– Det är verkligen roligt att vi på kort tid nu tecknat två avtal om att bygga hyresbostäder i Luleå. Staden är en studentstad med aktivt näringsliv. Projektet är en del av en ny modern stadsdel i centrala Luleå, och är helt i linje med vår ambition att bli rikstäckande på hållbara bostäder i växande studentstäder, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och motsvara mellangrön, dvs den näst högsta miljöklassen enligt Ciceros ramverk.

Efter förvärvet består K2A:s bestånd i Luleå av två projekt som i slutet av 2023 planeras vara bebyggda med totalt 210 hyresbostäder.