25 april 2024
fredag, 05 mars 2021 15:54

Frida Sanders team rådgivare i affärer om 25 Mdr

Skrivet av 

 

 

 


Frida Sander, delägare i Wigge & Partners, var bland annat rådgivare åt Folksam när bolaget investerade 10 Mdr kr i Brunswicks fastighetskreditfond.












Frida Sander, delägare i Wigge & Partners, och hennes team medverkade som rådgivare i affärer för 25 Mdr under 2020. Det är en uppgång med 25 procent jämfört med föregående år. Teamet har bland annat biträtt Folksam när bolaget investerade 10 Mdr kr i Brunswicks fastighetskreditfond, rapporterar Realtid.

Ett annat exempel på investering där Wigge & Partners agerat legal rådgivare är när Svenska Kyrkan investerade 700 Mkr i Infranode II, en fond som investerar i nordisk infrastruktur som energi, transport och samhällsfastigheter.

Wigge & Partners är en mindre nischad advokatbyrå som haft en kraftig tillväxt sedan starten för fem år sedan. Byråns praktikområde fond och investeringar är en stor del i expansionen.

Frida Sander har över 20 års erfarenhet av alternativa investeringar och fondetableringar. Bland hennes klienter finns de största institutionella investerarna i Norden. Folksam är en aktör som finns på kundlistan, men även andra stora institutioner vänder sig till Frida Sander och hennes team när de behöver hjälp med avancerade affärer och upplägg av fondetableringar.

– Vi har långsiktiga samarbeten med våra klienter vilket betyder att vi är med och hjälper dem med affärsplanering – hur de ska investera sina tillgångar och i vad, säger Frida Sander, delägare i Wigge & Partners.

Frida Sander har de senaste åren sett en tydlig trend mot att fler institutioner gör alternativa placeringar med stort fokus på hållbarhet.