20 april 2024
fredag, 05 mars 2021 10:14

Peab bygger kontorsbyggnad i Esbo för Niam

Skrivet av 

 

 

 


Kontorsbyggnaden LSC 1 i Esbo kommer att omfatta sju våningar. Byggnaden får en ny huvudentré till kvarteret, då den kommer att ha en förbindelse till de fem nuvarande kontorsbyggnaderna för LSC samt till en parkering under jord.











Peab har fått uppdraget att bygga en kontorsbyggnad för Niam Oy i Life Science Center-kvarteret i Kägeludden i Esbo, cirka 1,5 mil utanför Helsingfors. Kontraktssumman uppgår till 20 MEUR, cirka 204 Mkr.

Uppdraget innefattar kontorsbyggnaden LSC 1 på sju våningar. Den nya tomten med dess nya byggnad bildar en ny huvudentré till kvarteret, då den kommer att ha en förbindelse till de fem nuvarande kontorsbyggnaderna för LSC samt en parkering under jord.

 

På gatuplan kommer det att finnas entréhall, café, kontorsrum och tekniska lokaler. Första våningens entréhall fortsätter upp till andra våningen där det även kommer att finnas reception och konferensrum. Våningarna 3 till 7 utgör kontorslokaler. Byggnaden blir totalt 9.400 bruttokvadratmeter.

– Det känns väldigt fint att vi får genomföra detta projekt i Kägeludden. Projektet är en utmärkt fortsättning på samarbetet mellan Peab och Niam Oy och vi vill naturligtvis tacka beställaren för förtroendet, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars 2021 och inflyttning är beräknad till mars 2023.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2021.