14 april 2021
onsdag, 03 mars 2021 14:25

Nordr får markanvisning i Sollentuna

Skrivet av 

 

 

 


På Väsjö Torg i Sollentuna bygger Nordr ett nytt bostadskvarter. Foto: TengbomNordr har tilldelats en markanvisning vid Väsjö Torg i Sollentuna kommun, strax utanför Stockholm. På den aktuella platsen för markanvisningen planerar Nordr att uppföra ett nytt bostadskvarter med cirka 45 lägenheter, varav två så kallade Town-houses. Säljstarten för de nya bostäderna är planerad att ske kring årsskiftet 2021/2022 och målsättningen är att de första köparna ska kunna flytta in i sina nya bostäder under 2023.

– Det här är ett av Sollentunas större stadsutvecklingsområden och vi ser stora möjligheter med den här markanvisningen. Det nya bostadskvarteret som vi ska utveckla ligger precis vid sjön och slalombacken, så det är ett väldigt bra läge som vi tror kommer att vara attraktivt för många, säger Kristian Ericsson, affärschef för stora projekt på Nordr.

Det nya bostadskvarteret kommer att vara format som en hästsko och i mitten kommer två stadsparhus uppföras. Bostadshuset kommer att bli fyra våningar högt och lägenheterna i huset kommer att ha varierande storlekar och utformningar. Alla bostäder kommer att ha balkonger eller terrasser, många med utsikt över den närliggande sjön och slalombacken. Bostadshuset kommer att ha gröna tak och de boende kommer även att ha tillgång till en gemensam takterrass med vacker utsikt över närområdet.

– Sollentuna kommun vill se variation i bebyggelsen i området, framförallt sett till höjder och fasader. Vi har försökt att anpassa projektet utifrån det och vi är övertygade om att bostäderna som vi ska utveckla kommer att stärka den småskaliga känslan och samtidigt bidra till att skapa en inbjudande känsla i området som helhet, säger Matts Sandberg, affärsutvecklare för Nordr.