16 april 2024
måndag, 01 mars 2021 10:17

Uteserveringar tillåtna i Göteborg från 1 mars

Skrivet av 

 

 

 


Säsongen för uteserveringar i Göteborg tidigareläggs en hel månad och startar redan under måndagen den 1 mars 2021.








Under måndagen den 1 mars 2021 har ordförande för byggnadsnämnden och trafiknämnden i Göteborg beslutat att ge möjlighet att starta sommarsäsongen för uteserveringar redan från den 1 mars. Samtidigt föreslås att ingen extra avgift ska tas ut för tillstånd för uteserveringar under mars månad.

Säsongen för uteserveringarna startar normalt den 1 april varje år, men för att stötta näringslivet och av smittskyddsskäl har ordförande för trafiknämnden och byggnadsnämnden nu fattat ett gemensamt beslut att ge möjlighet att öppna uteserveringar redan på måndag, den 1 mars.

– Just nu har vi en akut situation och många näringsidkare kämpar för sin överlevnad. Därför öppnar vi upp för uteserveringar redan nu för att ge tillgång till större ytor och möjlighet att minimera smittspridningen, säger Hampus Magnusson (M), byggnadsnämndens ordförande.

Byggnadsnämnden kommer att ge den som har ett tidsbegränsat bygglov för uteservering möjlighet att ta sitt bygglov i anspråk från måndag den 1 mars.

Trafiknämnden beslutar om att tidigarelägga säsongen för uteservering redan från 1 mars.

– Det är viktigt att vi underlättar för näringslivet i den allvarliga situation vi befinner oss i. Genom att underlätta för branschen så hjälper vi till att säkra människors inkomst och arbetstillfällen, säger Toni Orsulic (M), trafiknämndens ordförande.

Ett utökat serveringstillstånd för alkohol omfattas inte av dagens beslut utan hanteras i vanlig ordning av tillståndsenheten på miljöförvaltningen.

På goteborg.se finns mer information om uteserveringar och vilka tillstånd som behövs.