23 april 2021
torsdag, 25 februari 2021 12:05

Carina Swerlander, ny HR-chef för HSB Stockholm

Skrivet av 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av Carina Swerlander (bilden) innebär att hon blir ny HR-chef för HSB Stockholm. Hon har 25 års erfarenhet från strategiskt och operativt arbete inom HR från olika branscher, närmast som HR-chef på Aleris. I sin nya roll tar hon plats i HSB Stockholms ledningsgrupp. Carina Swerlander tillträder sin tjänst den 1 mars.

Som HR-chef kommer Carina Swerlander ha en nyckelroll i HSB Stockholms pågående förändringsarbete mot ökad digitalisering, ett utvecklat tjänsteerbjudande och effektivare arbetssätt.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Carina. Hennes långa erfarenhet av att driva förändring kommer väl till pass. Vi är mitt uppe i en stor omställning för att säkra vår framtida konkurrenskraft och engagemanget från våra medarbetare är en förutsättning för att lyckas. Att Carina dessutom ser kraften i att vara en organisation med starka värderingar gör henne självklar i sin roll hos oss, säger Anders Svensson, vd för HSB Stockholm.

– Jag är jättestolt över att bli en del av HSB Stockholm som är en så tongivande aktör på bostadsmarknaden i Stockholmsregionen. Jag tilltalas av framåtandan, där jag som HR-chef kan bidra genom att fokusera på vår absolut viktigaste tillgång; medarbetarna. Genom att arbeta affärsnära ska vårt HR-team vara en supportfunktion i världsklass, säger Carina Swerlander, HR-chef HSB Stockholm.

Carina Swerlander har tidigare arbetat som HR-chef och HR-konsult på bland annat Manpower, AcadeMedia, SPP, Hemnet och SISAB.