22 april 2021
fredag, 12 februari 2021 16:03

Studentbostäder i Sverige värvar Sofia Folstad

Skrivet av 

 

 

 

 
Studentbostäder i Sverige inleder året med en nyrekrytering av Sofia Folstad (bilden) som ny finans- och transaktionschef. Med en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och finansvärlden tar hon över ansvaret för bolagets förvärvs- och tillväxtstrategi, med fokus på fastighetsförvärv. Hon kommer att ingå i ledningsgruppen.

Sofia Folstad
kommer närmast från en roll som Director inom Capital Markets på Colliers. Med en bakgrund inom transaktioner för bostäder och samhällsfastigheter blir hon ett viktigt tillskott för SBS. Sofia Folstad har genom åren varit framgångsrik i flera projekt inom investering och fastighetstransaktioner under sina år på SEB och Colliers.

– Det känns spännande att bli en del av Studentbostäder i Sverige med tanke på den expansiva fas bolaget befinner sig i. Jag har i tidigare roller följt SBS sedan starten 2018 och är imponerad över den resa bolaget gjort. Med starka ägare och en stabil plattform för tillväxt och fokus på att öka transaktionstakten hoppas jag kunna bidra till fortsatt tillväxt, säger Sofia Folstad.

SBS står inför en spännande framtid. Ett viktigt nästa steg för SBS är rekryteringen av Sofia Folstad för att kunna fokusera på bolagets förvärvs- och tillväxtstrategi.

– Jag är jätteglad och stolt över att vi lyckats rekrytera Sofia med en sådan bred erfarenhet inom fastighetsbranschen och finansvärlden, där hon blir ett betydande tillskott i ledningsgruppen. Det här är ett viktigt steg på resan mot att bli en ledande nordisk aktör inom studentbostäder, säger Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.