21 juni 2021
tisdag, 09 februari 2021 12:27

Oscar Properties bygger 200 bostäder i Sundsvall

Skrivet av 

 

 

 


Oscar Properties ska bygga 200 bostäder med blandad upplåtelseform vid Norra Kajen i Sundsvall.

 

 

 


Oscar Properties, med fokus på fastighetsförvaltning och projektutveckling, köper tre byggrätter för produktion av bostäder i centrala Sundsvall. Bostäderna kommer att byggas med blandad upplåtelseform. Byggrätterna, som ligger vid området Norra Kajen, är belägna intill vattnet och Sundsvallsfjärden. Förvärvet innefattar byggrätterna kv.8, kv.11 samt kv.13. Gällande detaljplan för byggrätterna förväntas medge uppförande av omkring 200 bostäder om sammanlagt 21.133 LBTA och de kommer att utvecklas av Oscar Properties dotterbolag Norrterna

– Vi ser en betydande potential i att etablera oss på attraktiva områden i hela Sverige, där vårt främsta fokus är att bygga bostäder av hög kvalitet med fokus på design, som många har råd med. Det är därför mycket glädjande att vi nu förvärvar flera byggrätter i Sundsvall där avsikten är att bygga såväl bostads- som hyresrätter, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Köpeskillingen uppgår till 3 500 kr/LBTA, där betalning för respektive byggrätt ska erläggas under första kvartalet 2022, respektive första kvartalet 2023, samt tredje kvartalet 2024. Första inflyttning planeras till det första kvartalet 2023.