Skriv ut denna sida
onsdag, 03 februari 2021 12:35

Alecta Fastigheter nyrekryterar

Skrivet av 

 

 

 

 


Nyrekryteringarna av två chefer innebär att Alecta Fastigheter anställer två medarbetare som stärker teamet och bidrar till bolagets expansion och affär. Ylva Hult Palmryd (bilden t v) är utsedd till chef för juridik och verksamhetsutveckling och Alexander Sundberg (bilden t h) är utsedd till chef för projekt.

– Jag är otroligt glad att vi har rekryterat Ylva och Alexander till Alecta Fastigheter. Med deras breda erfarenhet inom respektive verksamhetsområde och personliga kvaliteter, kommer de att bidra stort till bolagets fortsatta tillväxt och utveckling. Tillsammans ska vi skapa ett fastighetsbolag som bygger framtidsvärde åt Alectas pensionssparare, säger Lena Boberg, vd för Alecta Fastigheter.

Ylva Hult Palmryd
har mångårig erfarenhet från fastighetssektorn och har tidigare bl.a. arbetat som chefsjurist på Hemfosa och Nyfosa. Ylva kommer att ansvara för verksamhetsutveckling och legala frågor.

– Att vara med och bygga upp ett helt nytt Alecta Fastigheter från grunden är en väldigt spännande och lockande utmaning, säger Ylva Hult Palmryd.

Alexander Sundberg har över 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, och har arbetat på Alecta i nio år. Han har tidigare arbetat på Diligentia (nuvarande Skandia Fastigheter), på Bravida samt på Ramboll.

– Vi kommer att driva ett flertal projekt, allt ifrån större stadsutvecklingsprojekt för att utveckla framtidens städer till mindre utvecklingsprojekt i befintlig fastighetsportfölj. Stor vikt läggs på hållbar utveckling och alltid med fokus på människan, säger Alexander Sundberg.

Alecta Fastigheter

Nu skapas ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter. Från start den 1 januari 2021, är det ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 45 miljarder ska dubbleras på fem till sju års sikt. Alecta Fastigheter ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Senaste från Redaktionen