Skriv ut denna sida
tisdag, 02 februari 2021 14:35

Colin Wadell, ny vd för CBRE Norden

Skrivet av 

 

 

 

 










Rekryteringen av Colin Wadell (bilden) innebär att CBRE utnämner honom till vd för CBRE Norden från och med den 1 mars 2021. Colin Wadell var tidigare vd för CBRE Finland och Norge. I sin nya roll kommer han att ansvara för CBRE:s hela nordiska verksamhet som består av etablerade verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Marco Hekman
, Division President, Advisory Services, Continental Europe på CBRE kommenterar:
– Det gläder mig att Colin kommer att leda vår nordiska verksamhet. Det finns en betydande potential för att ytterligare stärka och förbättra vår förmåga hos kunder i denna viktiga region och Colin är idealiskt positionerad för att leda denna tillväxt.

Colin Wadell, blivande vd för CBRE, Norden, säger:
– Jag ser väldigt mycket fram emot möjligheten att leda vår nordiska verksamhet och jag kommer att arbeta nära våra länders vd:ar och deras team för att säkerställa att vi tillhandahåller ett helt integrerat utbud av förstklassiga tjänster till våra inhemska och internationella investerare och kunder. Under pandemin har vi sett en anmärkningsvärd motståndskraft i den nordiska fastighetssektorn och vi ser nu fram emot att hjälpa våra kunder att dra full nytta av den kommande återhämtningen och för att också använda vår expertis till den betydande gränsöverskridande potential som finns på kapital- och hyresmarknader.

Patrik Kallenvret, vd för CBRE Sverige, säger:
– Sedan vi bildade teamet för kapitalmarknaden i Norden under början av 2020, har vår marknadsposition vuxit i Norden, trots utmaningarna under förra året. Intresset från våra kunder, att se utanför sina nationella gränser, växer nu igen. Det finns även ett intresse från nya kunder utanför Norden som vill investera i Norden. Med Colins nya roll gör vi det möjligt att stödja våra kunder på det allra bästa sätt.

CBRE tillkännager också utnämningen av Siri Tulikoura till vd för CBRE: s verksamhet i Finland från och med den 1 mars 2021. Förutom sina uppgifter som vd Siri Tulikoura kommer hon att fortsätta att ansvara för CBRE:s fastighetsförvaltning i Finland med syfte att säkerställa en smidig övergång till sin efterträdare.

CBRE har varit aktiv på den nordiska marknaden sedan år 1999 och bolaget erbjuder ett komplett utbud av bolagsfinansiering för att komplettera sin ledande verksamhet med transaktioner på den växande nordiska fastighetsmarknaden.

Senaste från Redaktionen