14 april 2021
torsdag, 28 januari 2021 13:04

Kerstin Danasten, ny presschef för Peab

Skrivet av 

 

 

 

 


Rekrytering av Kerstin Danasten (bilden) innebär att hon blir ny presschef för Peab. Hon tillträder den 1 februari 2021 och hon kommer att arbeta operativt och strategiskt med att utveckla koncernens medierelationer.

Kerstin Danasten
har arbetat med press och media i över 25 år i olika roller. Hon har varit journalist Affärsvärlden, Svenska Dagbladet och Aftonbladet, samt presschef på EQT och SSAB. Hon har också varit kommunikationschef på Addtech.

–  Det känns väldigt roligt att få välkomna Kerstin till vårt kommunikationsteam. Peab gör varje dag fantastiska saker som på olika sätt bidrar till samhällsbygget, och vi vill ständigt bli bättre på att också visa upp det utåt. Kerstins långa och breda erfarenhet från nordisk media blir en viktig tillgång i det arbetet, säger Peabs kommunikationsdirektör Camila Buzaglo.

Närmast kommer Kerstin Danasten från en roll som kommunikationsrådgivare på Progress PR, där hon haft konsultuppdrag för Peab.

–  Det är lätt att tycka om Peab. Som konsult har jag redan hunnit se prov på Peabs alla styrkor, som lagandan, närheten till det lokala och inte minst engagemanget i samhällets stora framtidsfrågor som klimat och jämställdhet. Att få bli en del av den kulturen och bidra till att öka omvärldens kunskaper om Peab känns både inspirerande och hedrande, säger Kerstin Danasten.

Kerstin Danasten tillträder den 1 februari 2021  och efterträder Kajsa Jacobsson som går vidare till nya uppdrag utanför koncernen.