Skriv ut denna sida
onsdag, 27 januari 2021 18:17

Marie Persson, ny vd för Volito Fastigheter

Skrivet av 

 

 

 

 


Rekryteringen av Marie Persson (bilden) innebär att hon blir vd för Volito Fastigheter. Hon tillträder posten senast 1 maj 2021 och hon ersätter Pelle Hammarström som kommer att träda in i en nyinrättad roll inom AB Axel Granlund. Marie Persson kommer närmast från befattningen som marknads- och uthyrningschef för Skanska Öresund AB.

– Jag ser mycket fram emot att välkomna Marie Persson till Volitogruppen. Marie har en lång samt gedigen bakgrund från Skanska där hon verkat i flera seniora positioner. Med Marie får Volito Fastigheter en vd med ett erfaret ledarskap, bred kunskap inom fastighetssektorn och ett starkt resultatfokus, säger Ulf Liljedahl, vd och koncernchef för Volito AB.

Marie Persson lämnar en framgångsrik karriär inom Skanska där hon verkat i flera olika seniora, ledande och kommersiellt inriktade befattningar. Hon är född 1974 och hon har en civilingenjörsexamen (väg- och vatten) från Lunds Tekniska Högskola.

– Det är mycket spännande och hedrande att få möjligheten att anta rollen som vd i Volito Fastigheter som är ett väldigt fint bolag med en spännande framtid. Jag ser fram emot att ta mig an verksamhetens framtida utmaningar, säger Marie Persson.

– Jag vill passa på att tacka Pelle för hans mångåriga insats i Volitogruppen och på det sätt han, inom Volitogruppen, framgångsrikt byggt upp ett ansenligt fastighetsbestånd i Malmö. Aktieägare, styrelse, undertecknad samt alla kollegor i Volito önskar honom all lycka med de nya utmaningarna i AB Axel Granlund, säger Ulf Liljedahl.

Senaste från Redaktionen