16 april 2024
måndag, 25 januari 2021 15:07

Kari Onniselkä, ny landschef för NCC Building Finland

Skrivet av 

 

 

 

 










Rekryteringen av Kari Onniselkä (bilden) innebär att han blir landschef för NCC Building Finland. Han övergår till NCC från Ramboll, där han för närvarande fungerar som vd för Ramboll Finland. Nuvarande NCC Country Manager Mika Soini kommer att fortsätta på NCC i rollen som Nordic Senior Advisor.

Kari Onniselä
har lång erfarenhet av att leda och utveckla både inhemska och internationella organisationer. Innan han började på Ramböll år 2016 har han haft ledande roller i Comptel, Nokia och WM-data (nu CGI). Kari  Onniselkä har en magisterexamen i ekonomi.

– Jag inspirerades av NCC: s nya strategiska inriktning och kulturella resa. Företagets mål att bli ett datadrivet byggföretag är enligt min mening ett viktigt mål för utvecklingen av hela branschen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att utveckla kunskapsbaserade byggprocesser, som samtidigt ökar befintlig kompetens och därmed gynnar hela NCC: s kundbas, säger Kari Onniselkä.

– Jag är redan bekant med NCC: s finska verksamhet, eftersom Ramboll är involverad i flera av företagets projekt från bostadsprojekt till We Land, OOPS och Next, fortsätter han.

– Jag tror att med sin resultatorienterade och engagerade ledarstil kommer Kari att lyckas stabilisera och bibehålla NCC: s marknadsposition och förbättra lönsamheten för vår byggverksamhet i Finland, säger Catarina Molén-Runnäs, vd för affärsområdet NCC Building Nordics.

Kari Onniselkä  börjar på NCC den 1 juli 2021.