14 april 2021
torsdag, 21 januari 2021 18:31

Söderbergs & Partners hyr 5.500 kvm av AFA

Skrivet av 

 

 

 


Byggnaden för fastigheten Ladugårdsgrinden 18, som ägs av AFA Försäkring, mot Biblioteksgatan, var ursprungligen en biograf som uppfördes 1942 och byggdes om 1990. Byggnaden mot Stureplan uppfördes ursprungligen 1959 och renoverades under 1990-talet. Dessa två byggnader består enbart av kontorslokaler. Scandic Anglais, som utgör den tredje byggnaden på fastigheten, uppfördes 1966. Kontorslokalerna har successivt moderniserats.

 


 


Söderbergs & Partners flyttar den 1 maj 2021 sitt huvudkontor på Regeringsgatan 45 i Stockholm, till kontorsdelen om 5.500 kvm i fastigheten Ladugårdsgrinden 18, som även inrymmer hotell Anglais vid Stureplan i Stockholm. Ladugårdsgrinden 18, omfattande totalt cirka 17.000 kvm, varav 11.150 kvm för Scandic Anglais, ägs av AFA Försäkring.

Telia hyrde 5.500 kvm i Ladugårdsgrinden 18 på ett längre kontrakt, varav några år fortfarande återstår. Telia flyttade under våren 2016 sitt huvudkontor i Farsta och sitt kontor vid Stureplan till samtliga ytor om 42.000 kvm till Fabeges Scandinavian Office Building i Arenastaden, alltså kontorslokalerna ovanpå Mall of Scandinavia.


Det har inneburit att kontorsdelen i Ladugårdsgrinden 18 har stått vakant en tid efter att advokatfirman Vinge hyrde kontorsdelen i Ladugårdsgrinden 18 då Hufvudstaden renoverade Vinges kontor på Norrmalmstorg, där nu Vinge hyr idag i de ombyggda och renoverade lokalerna.

 

– Vi är mycket glada att kunna välkomna en av de mest välrenommerade aktörerna inom kapital- och försäkringsrådgivning till huset och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Olle Berntsson, Afa Fastigheter.

 

– Lokalerna är anpassade för ett modernt arbetssätt. Det stämmer väl överens med de behov som vi ser framöver gällande en större flexibilitet i hur vi arbetar och varifrån vi kommer utföra vårt arbete. Just nu arbetar cirtka 90 procent av våra medarbetare från hemmet och sig av digitala verktyg som vi ser även kommer att påverka hur vi arbetar framöver. Vi avser att flytta in under början av juni men det är oklart än så länge när vi kommer att ha full bemanning på kontoret då vi mycket noga följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och regeringen kommunicerar, säger Jenny Persson, HR ansvarig, på Söderberg & Partners.