25 april 2024
måndag, 18 januari 2021 11:34

Maija Jokela leder NCC Building Nordics strategi

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 

 

 








Affärsområdet NCC Building Nordic strategi och affärsutveckling får en ny chef i Maija Jokela (bilden). I sin nya befattning kommer hon att ansvara för strategin och affärsutvecklingen av NCC:s byggverksamhet i Finland, Norge och Danmark och hon kommer att ingå i affärsområdets nordiska ledningsgrupp.

Maija Jokela går till NCC från Sweco
, där hon för närvarande fungerar som vd för Sweco PM Oy. Jokela har en magisterexamen i teknik och hon har varit styrelseledamot i flera finska företag.

– Jag är väldigt glad att vi Maija till vårt team. I sin nya roll kommer Maija att leda utvecklingen av vår nordiska verksamhet och hon kommer att vara ansvarig för implementering av vår nya strategiska inriktning. Jag är övertygad om att Maija kommer att ge ett nytt perspektiv på i våra gruppdiskussioner, säger Catarina Molén-Runnäs, Director NCC Building Nordics.

– NCC är ett energiskt och ansvarsfullt företag med ambitiösa utvecklingsmål. I min nya roll tror jag att vi kommer att ha en stark utveckling av byggbranschen i de nordiska länderna och där vi kommer att kunna använda min erfarenhet av projektledning. Jag ser fram emot att gå med i NCC-teamet, säger Maija Jokela.

Maija Jokela börjar på NCC i början av sommaren 2021.