19 april 2024
torsdag, 14 januari 2021 12:18

SPG säljer projekt i Haninge till Patrizia

Skrivet av 

 

 

 


Scandinavian Property Group, SPG, säljer 189 hyresätter till Patrizia i Vegastaden, Haninge.

 

 

 


Scandinavian Property Group, SPG, har tecknat avtal om försäljning av ett bostadsprojekt i Vegastaden, Haninge. Projektet är beläget i direkt anslutning till den nybyggda pendeltågsstationen, cirka 20 minuter från Stockholm Central.

 

Projektet omfattar totalt 10.600 kvm fördelat på 189 moderna hyresrättslägenheter samt en ICA butik i bottenplan. I tillägg byggs 121 parkeringsplatser i garage. Projektet kommer att vara färdigställt i januari 2022.

 

SPG utvecklar totalt 292 lägenheter i Vega. De första 103 bostadsrätterna är slutsålda och inflyttade. Projektet vann under förra året Haninges arkitekturpris.

 

– SPG förvärvade projektet i Vega under 2017 och har sedan dess utvecklat och färdigställt ett stort antal lägenheter i området. Det projektet som vi nu avyttrar är den sista etappen som har ett exceptionellt läge vid pendeltågsstationen och en stor ICA butik i byggnaden. Vega är ett mycket attraktivt projekt som vi är väldigt stolta över, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

 

– Vi är extra glada över att vi säljer till en så professionell och långsiktig ägare som Patrizia och vi hoppas att detta bara är starten på en fortsatt affärsrelation, fortsätter Carl Zetterqvist.

 

– Vi fick möjlighet att förvärva en högkvalitativ modern tillgång med bra kollektivförbindelser som innebär enkel och bekväm tillgång till centrala Stockholm, säger Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management, Patrizia Sverige. Vegastaden har ett utmärkt läge och vi fortsätter att leta efter nya möjligheter i Sverige.

 

– Patrizia är en ledare inom bostadssektorn och vi ser fram emot ytterligare bostadsaffärer i Sverige, säger Jörg Laue, chef nordiska transaktioner, Patrizia. Vi ser bostadsinvesteringar som en säker tillgång vilka levererar en stabil avkastning till våra investerare.

 

Tango och Schjødt har varit säljarens rådgivare.