22 juni 2021
tisdag, 22 december 2020 19:00

SPG säljer 300 bostäder i Bålsta

Skrivet av 

 

 

 


SPG har sålt cirka 300 hyresrätter, nära pendeltågsstationen i Bålsta Centrum.

 

 

 

 

 

 Scandinavian Property Group, SPG, har tecknat ett avtal om försäljning för cirka 300 lägenheter i Bålsta, Håbo kommun, till Vatne Property för 640 Mkr. Projektet är beläget i nära anslutning till pendeltågsstationen i Bålsta Centrum.

Bostäderna färdigställs successivt och det sista kvarteret kommer att vara klart för inflyttning sommaren 2023. Byggnationen är pågående med NCC som totalentreprenör.

– SPG förvärvade projektet i Bålsta under hösten 2017 då detaljplaneprocessen var pågående och bolaget har sedan dess arbetat intensivt med att säkerställa ett genomförande av projektet som innehåller såväl bostadsrätter som hyresrätter. Då vi sålt cirka 70 procent av bostadsrätterna var det naturligt att nu även hitta en långsiktig ägare för hyresrätterna, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

– Vi är glada att kunna genomföra vår första affär i Sverige genom att förvärva nyproducerade hyresrätter i Stockholmsområdet. Vi vill tacka SPG och våra rådgivare för ett gott samarbete i affären och ser fram emot att göra ytterligare förvärv av hyresrätter i den svenska marknaden under 2021, säger Einar Futsæther, Head of Investments på Vatne Property.

Tango och Schjødt har varit säljarens rådgivare. Nordanö och Wigge & Partners har varit köparens rådgivare.