22 april 2021
tisdag, 22 december 2020 18:00

Gladsheim passerar 1 miljard i fastighetsvärde

Skrivet av 

 

 

 


Gladsheim köper i Skärblacka strax utanför Norrköping totalt 135 lägenheter fördelade på sex fastigheter med en total yta om 10.327 kvm.


 

 

 

 

 

 

 Gladsheim Fastigheter tillträde under den 22 december 2020 ett bostadsbestånd i Skärblacka strax utanför Norrköping. Med förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till över 1.000 lägenheter med ett fastighetsvärde överstigande en miljard kronor. Det förvärvade beståndet består av 135 lägenheter fördelade på sex fastigheter och den totala ytan uppgår till 10.327 kvm. Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde på 101,5 Mkr och med en direktavkastning på 5,0 procent. Säljare är KSST Group AB.

– Med förvärvet uppgår Gladsheims fastighetsvärde till över en miljard. Ett viktigt steg i Gladsheims tillväxtresa,  inleder David Dahlgren, vd för Gladsheim.

– Beståndet är Gladsheims första förvärv i regionen och en start på ett framtida förvaltningskluster i Norrköping och Linköping med omnejd. Vi ser fram emot att utöka vår närvaro i ytterligare en stark region, fortsätter David Dahlgren.

Skärblacka är en attraktiv ort med ett starkt geografiskt strategiskt läge. Orten har god tillgång till kommunikation och närhet till Norrköping med ett avstånd på endast 18 minuter med bil. Skärblacka är en av Norrköpings kommuns största tätorter. Skärblacka har ett levande närområde med livsmedelsbutik, apotek, bibliotek och restauranger. Det finns även ett flertal förskolor och grundskolor i Skärblacka.  

– Fastigheterna har just de egenskaper Gladsheim söker, med bästa läge i stan och goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, avslutar David Dahlgren.

– Gladsheim fortsätter att växa med attraktiva bostäder i starka regioner. Med en återhållsam belåning och starka kassaflöden står Gladsheim väl rustade och att gå in i det nya året med ett bestånd om över 1000 lägenheter ska bli fantastiskt roligt, kommenterar Fredrik Gynnerstedt, CFO på Gladsheim.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin. Säljarens rådgivare var Nordier Property Advisors och Glimstedt Advokatbyrå.