25 april 2024
onsdag, 16 december 2020 12:45

Amasten köper i Eskilstuna för 275 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Amastens förvärv för 275 Mkr omfattar ett projektet i tre etapper om totalt 152 hyreslägenheter i centrala Eskilstuna.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Amasten Fastighets AB har tecknat avtal om att köpa fastigheterna Nystavaren 5, 6 och 7 i Eskilstuna. Projektet är under uppförande och omfattar 152 hyreslägenheter med underliggande garage i centrala Eskilstuna. Säljaren är Frense Living Real Estate AB.

Affären genomförs i bolagsform genom ett upplägg som Forward Funding. Avtalet baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 275 Mkr. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 39,4 Mkr
.

Projektet omfattar tre etapper om totalt 152 hyreslägenheter i centrala Eskilstuna. Säljaren åtar sig att agera byggherre och färdigställa projektet och kommer att överlämna en nyckelfärdig produkt till Amasten. Amasten åtar sig att finansiera projektet. Projektet förväntas färdigställas under sommaren 2022. Vid färdigställande förväntas projektets sammanlagda driftsöverskott uppgå till cirka 10,9 Mkr.

– Köpet passar oss perfekt. Ett innovativt högkvalitativt hus, byggt av en driven lokal entreprenör i en attraktiv stad, som med stark ledning utvecklat Eskilstuna till logistikcentra och universitetsstad. Amasten blir nu en allt större fastighetsaktör i Eskilstuna med 350 välbelägna lägenheter i staden, säger Mikael Rånes, tf vd för Amasten.