16 april 2024
tisdag, 15 december 2020 15:35

Sten Mörtstedt avliden

Skrivet av 

 

 

 


Sten Mörtstedt, grundare av och verkställande direktör för CLS Holdings, dog den 15 december 2020 i 80 års ålder.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




I ett pressmeddelande skriver CLS Holdings att: ”Det är med stor sorg som CLS meddelar att Sten Mörtstedt, grundare och verkställande direktör, har dött idag vid 80 års ålder.”

Sten Mörtstedt grundade CLS 1987 efter mer än 25 års verksamhet i fastighetsbranschen, initialt på Svenska Handelsbanken i Stockholm och sedan på Citadellet AB. Sedan år 1987 ägnade Sten Mörtstedt sig åt CLS som han utvecklade med tillgångar på mer än 2,1 miljarder pund, cirka 23,6 Mdr kr genom en stark historia av att leverera överlägsen avkastning.

Sten Mortstedt, som ägde 51,46 procent av aktierna i CLS Holdings, en ägarandel som nu finns representerad i styrelsen av dottern Anna Seeley, vice verkställande direktör.

Lennart Sten, ordförande för CLS, säger:
– Sten var en anmärkningsvärd affärsman och vän och han levererade betydande långsiktigt värde för alla våra aktieägare. Han kommer att saknas djupt av alla på CLS och våra tankar är hos hans familj.

Anna Seeley, vice ordförande för CLS och styrelseledamot i fonden för CLS, säger:
– Det här är verkligen en sorglig dag för vår familj och vi kommer att sakna honom mycket. Min far var en inspirerande man vars arv kommer att fortsätta att existera genom de företag han skapade och de välgörenhetsorganisationer som han stödde. Fonden kommer att fortsätta att stödja CLS, som den menar har ett starkt ledarskap på plats för att fortsätta leverera betydande långsiktigt värde för CLS aktieägare.