25 april 2024
tisdag, 15 december 2020 15:13

Heimstaden köper 253 bostäder i Mölndal

Skrivet av 

 

 

 


Fredrik Årman, transaktionschef Heimstaden Sverige.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, expanderar till Mölndal genom ett förvärv av 253 bostäder till ett värde av 438 Mkr.

Beståndet är beläget i Rävekärr, cirka 4 kilometer söder om Mölndal centrum. Ett dynamiskt område med närhet till natur och vatten, samt det växande life sience klustret GoCo Health Innovation City, vilket borgar för en stadig tillväxt i regionen.

– Mölndal är en spännande kommun med goda framtidsutsikter och förvärvet är i linje med vår ambition om att expandera portföljen i regionen. Vi ser fram emot att erbjuda kunderna i Mölndal den bästa tänkbara service och förse dem med omtänksamma boenden, säger Fredrik Årman, transaktionschef Heimstaden Sverige.

Mölndal blir den 32:a kommunen Heimstaden Bostad etablerar sig i och är den första kommunen i direkt närhet till Göteborg. Bolaget har sedan tidigare en uppstartad produktion av 230 bostäder i Partille och kommer i början av 2021 att starta byggnationen av 180 bostäder i Nya Hovås. Båda projekten beräknas ha inflyttning under 2023.

Panreal har i affären agerat som rådgivare till Heimstaden Bostad AB.