18 april 2024
tisdag, 15 december 2020 12:26

Peab bygger till Danderyds sjukhus

Skrivet av 

 

 

 


Det nya uppdraget för Peabs dotterbolag Smidmek är en delad entreprenad som gäller byggnad 61 vid Danderyds sjukhus, där Smidmek ska leverera stommen. Byggnaden kommer att bli cirka 34.000 kvm stor och 14 våningar hög, med vårdavdelningar, mottagningsverksamheter och en helikopterflygplats. Bild: Carlstedt arkitekter/CF Mølle

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Smidmek AB, ett bolag i Peabkoncernen, har fått uppdraget att leverera stommen till en ny byggnad vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Beställare är Region Stockholm genom Locum AB och kontraktssumman uppgår till 169 Mkr.

Smidmek är en totalleverantör av prefabricerade stommar i betong och stål. Det nya uppdraget är en delad entreprenad som gäller byggnad 61 vid Danderyds sjukhus, där Smidmek ska leverera stommen. Byggnaden kommer att bli cirka 34.000 kvm stor och 14 våningar hög, med vårdavdelningar, mottagningsverksamheter och en helikopterflygplats. Målet är en flexibel byggnad som ska kunna förändras med vårdens skiftande behov utan att stora ombyggnader krävs.

– Som samhällsbyggare känns det extra bra att få vara med och bygga framtidens vårdlokaler. Vi är stolta över att få detta uppdrag av Locum, säger Carl Rülcker, ansvarig för Smidmek.

Uppdraget är en stomentreprenad med montagestart i mars 2022. Stommen beräknas vara färdigmonterad i mars 2023.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2020.