16 april 2024
torsdag, 10 december 2020 19:35

Moa Andersson, kommunikationschef för Sveafastigheter

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 

 

 




Rekryteringen av Moa Andersson (bilden) innebär att hon blir kommunikationschef för Sveafastigheter. Hon kommer även ingå i Sveafastigheters hållbarhetsteam och bland annat leda arbetet med företagets hållbarhetsrapportering och social hållbarhet inom genomförande.

Sveafastigheter har ett flertal projekt som genomsyras av såväl social som miljömässig hållbarhet. Som en del i det fortsatta utvecklingsarbetet börjar nu Moa Andersson. Hon har de senaste åren etablerat Boinstitutet, en plattform för framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, som är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund. Boinstitutet har bland annat initierat forskning och rapporter, arrangerat seminarier och delat ut Bopriset, i syfte att lyfta fram hyresrättens betydelse för en fungerande bostadsmarknad med en mix av boende- och upplåtelseformer.

– Moa har gjort ett imponerande arbete att bygga upp Boinstitutet och skapa en arena om framtidens bostäder. Vi ser fram emot att tillsammans med Moa fortsätta utveckla vårt arbete med hållbar stadsutveckling, säger Harry McNeil, marknads- och hållbarhetschef på Sveafastigheter.