Skriv ut denna sida
måndag, 07 december 2020 15:21

CLS köper i Berlin och i Watford, London

Skrivet av 

 

 

 


CLS köper en kontorsfastighet i sex våningar på Kaiserin-Augusta-Allee 112 & 113 (”Goldstuck”). Fastigheten ligger i nordvästra Berlin, Charlottenburg, intill floden Spree.

 

 

 

 

 

 



CLS meddelar att bolaget har avtalat om förvärv två kontorsfastigheter, dels i Berlin, Tyskland, dels i Watford, Storbritannien, för sammanlagt 55,9 miljoner pund, cirka 625 Mkr exklusive kostnader.

Den första förvärvet som avser fastigheten, Kaiserin-Augusta-Allee 112 & 113 (”Goldstuck”), är ett kontor i sex våningar bestående av två angränsande byggnader, som är belägna i nordvästra Berlin (Charlottenburg), intill floden Spree.
Goldstuck förvärvas från Deutsche Investment KVG för 43,5 miljoner euro, cirka 444 Mkr. Fastigheten har ett bra läge, nära flera busstationer som ger direkt tillgång till centrala och västra Berlin. Dess centrala läge gör det också möjligt för många befintliga ockupanter att gå eller cykla till kontoret. Goldstuck omfattar 8. 712 kvm exklusive 93 bilparkeringsplatser.

Fastigheten ”Goldstuck” är för närvarande uthyrd till 29 procent efter att den senaste ankarhyresgästens har flyttat. Det återstående genomsnittliga hyresavtalet omfattar 1,9 år och med 545.000 euro i avtalad hyra. Den nuvarande uthyrningsgraden och den låga nuvarande hyran ger en möjlighet att helt renovera och hyra ut fastigheten till marknadshyror i Berlin, en huvudstad som har låg vakans för kontorsfastigheter. Fastigheten beräknas har en avkastning om 5,6 procent när den är helt uthyrd.

Den andra fastigheten, Radius House, ligger på Clarendon Road i Watford, 3 mil norr om London, och som förvärvas från M&G Real Estate för 16,9 miljoner, pund cirka 189 Mkr. Fastigheten omfattar 3.830 kvm och ligger en kort promenad från Watfords centrum och Watford tunnelbanestation, som ger direkt tillgång till London Euston station inom 16 minuter.

Byggnaden är helt uthyrd för fyra hyresgäster med en återstående genomsnittligt hyresavtal om 1,9 år. Den nuvarande kontrakterade hyran på £ 1,04 miljoner speglar en netto initialavkastning på 5,6 procent. Cirka 51 procent av de nuvarande inkomsterna är avtalade med The Secretary of State for Housing, Communities and Local Government, fram till år 2030, vilket medför säkra och långsiktiga intäkter.

Båda förvärven har tillträde i början av år 2021.

Fredrik Widlund, CEO för CLS, säger:
– Dessa förvärv ger en kombination av långsiktiga, säkra intäkter och en betydande aktiv kapitalförvaltning. Köpen visar CLS breda kapacitet och förmåga att förvärva på våra nyckelmarknader. CLS har varit disciplinerad i sitt tillvägagångssätt för förvärv men företaget har funnit några högkvalitativa möjligheter som kompletterar den befintliga portföljen. I kombination med våra tidigare förvärv i Tyskland och Storbritannien har CLS förvärvat för nästan 170 miljoner pund  hittills under räkenskapsåret, vilket förbättrat vår portfölj avsevärt.


Senaste från Redaktionen