23 april 2024
torsdag, 03 december 2020 09:35

Skanska säljer till Stena i Warszawa för 720 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Stena Fastigheter köper en kontorsbyggnad om cirka 19.000 kvm i Warszawa. Cirka 85 procent av kontorsytan i fastigheten är uthyrd till internationella såväl som till inhemska hyresgäster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Skanska säljer den andra byggnaden i kontorskomplexet Spark i Warszawa, Polen, till Stena Fastigheter AB för 70 miljoner euro, cirka 720 kr. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe i fjärde kvartalet 2020. Tillträde till fastigheten planeras till första kvartalet 2021.

Den andra byggnaden i Spark är en del av ett kontorskomplex som består av tre byggnader. Spark ligger i hjärtat av Wola, en av de snabbast växande affärs- och kontorsdistrikten i Warszawa. Byggnad två består av cirka 19.000 kvm och cirka 85 procent av ytan är uthyrd till internationella såväl som till  inhemska hyresgäster såsom UPC Polska, PCF Group, PKO Faktoring och INC Research (Syneos).

Fastigheten, som nu säljs, färdigställdes under första kvartalet 2019. Den har redan uppnått LEED Platinium- såväl som Building without barriers-certifieringar. Dessutom förväntas den också nå WELL Core & Shell (Guld) certifiering och ingå i WELL Health-Safety Rating, där et ingår kontorslokaler med högsta säkerhetsstandard med minskad risk för sjukdomsöverföring.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien samt i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Polen, Tjeckien samt i Storbritannien med BoKloks koncept. Skanska omsatte 33 miljarder kronor under 2019 och hade cirka 11.700 anställda i sina europeiska verksamheter utanför Norde