Skriv ut denna sida
tisdag, 10 november 2020 11:59

Heimstaden köper bostäder i Nederländerna

Skrivet av 

 

 

 


En del av Heimstadens senaste förvärv i Nederländerna är bostäder i staden Merel, Venhuizen, cirka 4 mil nordost om Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Heimstaden Bostad utökar sin portfölj i Nederländerna genom förvärv av 673 bostäder i provinsen Nordholland från det holländska bostadsföretaget Mooiland. Transaktionen förväntas avslutas den 15 december 2020.


Portföljen består av 620 lägenheter och 53 enfamiljshus samt kommersiella och parkeringsplatser. Heimstaden har lokala kontor i Nederländerna som kommer att förvalta det förvärvade beståndet.

– På Heimstaden förenklar och berikar vi våra kunders liv genom Friendly Homes. Som en hållbar bostadsleverantör ser vi fram emot att ge ett positivt samhälls- och miljöbidrag på alla våra marknader, säger Simon Kuijs, investeringschef på Heimstaden.

Avtalet med Mooiland är Heimstaden Bostads första förvärv från ett holländskt ideellt bostadsföretag. Den nederländska myndigheten för bostadsföretag, lokala myndigheter och bostadsorganisationer har godkänt förvärvet.

Heimstaden Bostad tar över alla befintliga kontrakt och Heimstaden kommer att förbinda sig till sju års hyresbegränsningar för att garantera prisvärda bostäder för kunderna.


– Att tillhandahålla prisvärda och hållbara hem till våra kunder i Noord-Holland stämmer överens med våra värderingar, och det är en uppgift vi är glada att uppfylla, säger Simon Kuijs.

Merparten av portföljen är hyresreglerad och ungefär hälften av portföljen har en energimärkning i kategorin A, B eller C. Heimstaden Bostad kommer att investera i hållbarhetsförbättringar för att förbättra energimärkning för resten av portföljen.

– Vi är övertygade om att Heimstaden kommer att ta väl hand om våra kunder i Noord-Holland. Under hela förvärvsprocessen har Heimstaden visat sig vara en professionell motpart som tar sitt ansvar gentemot samhället på allvar – vad gäller ett hållbart och prisvärt boende, säger Anne Wilders, styrelseledamot i Mooiland.

Heimstaden Bostad äger cirka 100.900 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 139 Mdr kr. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Senaste från Redaktionen