19 april 2024
onsdag, 04 november 2020 10:28

Torslanda köper i Solna av Gelba

Skrivet av 

 

 

 


Gelba Management AB säljer fastigheten Kansliet 1 i Frösunda, Solna, som är en kontorsfastighet i tre plan med en total uthyrningsbar area om 2.200 kvm med 14 tillhörande parkeringsplatser. Köpare är Torslanda Property Investment AB.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torslanda Property Investment AB har idag avtalat om att förvärva Kansliet 1 i Frösunda, Solna. Tillträdet är planerat till den 1 december 2020. Förvärvet finansieras initialt med befintlig likviditet. Säljare är Gelba Management AB, med huvudägaren Per Taube. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 95 Mkr. Colliers International AB har agerat rådgivare i affären.

Fastigheten är en kontorsfastighet i tre plan med en total uthyrningsbar area om 2.200 kvm med 14 tillhörande parkeringsplatser. Fastigheten är fullt uthyrd till Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) och den kvarvarande löptiden på hyresavtalet är 5 år. Hyresintäkterna uppgår till 5,3 Mkr per år.

Torslanda Property Investment grundades ursprungligen som ett enfastighetsbolag. Under 2019 förvärvades flera fastigheter i Torslanda i Göteborg och bolaget meddelade en ny strategisk inriktning syftandes till att bredda fastighetsportföljen. Förvärvet av Kansliet 1 är det första som genomförs i enlighet med den nya strategin.

Stefan Berg,  vd för Torslanda Property Investment, säger i en kommentar:
– Fastigheten är fullt uthyrd till en mycket bra hyresgäst. Den har ett utmärkt läge i Frösunda en kort promenad från Solnas pendeltågsstation och Mall of Scandinavia. Förvärvet passar väl in i strategin att förvärva kontorsfastigheter med stabilt kassaflöde i bra lägen nära spårbunden trafik. Fastigheten blir bolagets första tillgång i Stockholm och adderar till bolagets redan starka kassaflöde.

 

Joachim Svedberg, Acting Head of Captial Markets på Colliers, säger:
– Trots viss avmattning och osäkerhet kring den rådande marknaden har Colliers redan genomfört flera transaktioner inom kontorsfastigheter under det tredje kvartalet. Vi kan konstatera att det fortsatt finns ett stort intresse för kontorsfastigheter i bra kommunikationslägen med stabila kassaflöden.

 

Ansvariga projektledare hos Colliers var Gustaf Lettström och Sofia Folstad.