19 april 2024
måndag, 24 augusti 2020 14:28

Telge Fastigheter köper vid Södertälje station

Skrivet av 

 

 

 


Telge Fastigheter köper av ett dödsbo efter en privatperson fastigheten Södra 1:32 på stationsområdet i Södertälje centrum. 

 

 

 

 

 


I Telge Fastigheters uppdrag ligger att förvalta, underhålla, modernisera, bygga nytt, samt att sälja och köpa fastigheter i kommunen. Bolaget ska också aktivt medverka i utvecklingen av Södertälje stadskärna och har, som en del i det, köpt fastigheten Södra 1:32 på stationsområdet i Södertälje centrum.

Uppdraget att förvärva fastigheten kommer från Södertälje kommun. Syftet är att kunna ta ett helhetsgrepp om området kring Södertälje station och fortsätta att utveckla en attraktivare stadskärna.

– Att äga denna fastighet är ett bra sätt för Telge fastigheter och kommunen att visa att vi tar ansvar för utvecklingen av centrum, i det här fallet stationsområdet, säger Lars Greger, styrelseordförande  för Telge Fastigheter.

Fastigheten, som inkluderar det röda tegelhuset på stationsområdet, har med sitt läge en betydande roll i Södertälje. För de hyresgäster som idag hyr lokaler i byggnaden innebär ägarbytet ingen förändring, annat än en ny hyresvärd.

– Vi kommer se över området som helhet, inte huset enskilt, för att skapa en tryggare om mer välkomnande miljö, berättar Lars Greger. Detta sker parallellt med arbetet med den nya stationspaviljongen som Trafikförvaltningen i regionen driver.

Stina Norrbom
, huvudprojektledare för stadskärnan, Södertälje kommun, säger:
– Centralstationen är en entré till staden som ska kännas välkomnande och trygg. Vi vill ta grepp över helheten runt stationen och skapa en attraktiv miljö för medborgare och besökare. Det röda tegelhuset har fina kulturmiljövärden som vi vill bevara och lyfta fram i utvecklingsarbetet.