Skriv ut denna sida
torsdag, 20 augusti 2020 11:23

Botrygg bygger 137 borätter i Centrala Nacka

Skrivet av 

 

 

 


Det var 2015 som Botrygg vann den första markanvisningstävlingen för Centrala Nacka bland 150 inkomna anbud. Den blivande bostadsrättsföreningen Nya Gatan består av 137 lägenheter, från ett till fem rum och kök.

 

 

 

 

 

 


Botrygg har köpt mark i det nya området Centrala Nacka. Här kommer 137 bostadsrätter att byggas med byggstart i september. Köpeskillingen för marken är drygt 229 Mkr.

– Nu börjar det verkligen hända mer i Centrala Nacka, säger stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm. Med Botryggs tillträde är vi igång med den första etappen om 600 lägenheter i ett område i stark utveckling. Tillsammans med Botrygg, Sveafastigheter och Storstaden har vi de bästa förutsättningarna att skapa en unik stadsdel där det urbana stadslivet och naturen möts på ett nytt sätt.

– Vi är glada att få komma igång med byggnationen. Intresset är stort och lägenheterna bokas upp i snabb takt trots att vi säljstartade mitt i coronakrisen, säger Botryggs vd Adam Cocozza.

Det var 2015 som Botrygg vann den första markanvisningstävlingen för Centrala Nacka bland 150 inkomna anbud. Den blivande bostadsrättsföreningen Nya Gatan består av 137 lägenheter, från ett till fem rum och kök. Särskilt stort fokus har lagts på utemiljön med mycket grönska och med möjlighet till odling och rekreation på innergården.

Byggnationen startar i september i år 2202 och färdigställandet sker etappvis med inflyttningsstart under andra delen av 2022.

Centrala Nacka är en ny stadsdel som byggs från Järlahöjden i väster till Skvaltan i öster. Här planeras för 6.000 bostäder och 7.000 nya arbetsplatser. En ny stadspark och nya mötesplatser ska utvecklas tillsammans med butiker, kultur, idrottsplatser, skolor och ny tunnelbanestation. Det är en välkomnande och inspirerande plats med urbana kvaliteter och naturen runt hörnet.

Pågående och planerade bostadsprojekt på Nya gatan i Centrala Nacka utvecklas av Storstaden Bostad, Botrygg och Sveafastigheter.Senaste från Redaktionen