Skriv ut denna sida
måndag, 09 mars 2020 12:41

Slussbron på plats onsdagen den 11 mars

Skrivet av 

 

 


Det kinesiska lastfartyget Zhen Hua har fraktat den 140 meter långa och 45 meter breda Slussbron från Kina sedan januari i år. Foto: Skanska

 

 

 


För att få bron på plats kommer fartygets däck att sänkas ned ett antal meter under vattenytan. Bron som redan är placerad på pontoner flyter då ut ovanför fartyget. Med hjälp av bogserbåtar kommer bron att placeras på plats. Rendering: ELU/Tikab

 

 

Med hjälp av bogserbåtar kommer sedan bron att placeras på plats. Rendering: ELU/Tikab



Stockholm står inför en spektakulär händelse då Slussens nya huvudbro från Kina, som ska förbinda Södermalm med Gamla Stan, är endast ett par dagar bort ifrån att nå Saltsjön. Den cirka 3.400 ton tunga bron beräknas anlända till Slussen nu på onsdag den 11 mars. Fartyget var under måndagen i Öresund. Planen är att bron ska öppnas för trafik den 24 augusti.


Den 140 meter långa och 45 meter breda bron påbörjade sin resa i början av januari. Det kinesiska lastfartyget Zhen Hua 33 som fraktar bron låg under flera veckor still utanför den spanska sydkusten på grund av hårt väder.

För att få bron på plats kommer fartygets däck att sänkas ned ett antal meter under vattenytan. Bron som redan är placerad på pontoner flyter då ut ovanför fartyget. Med hjälp av bogserbåtar kommer sen bron att placeras på plats.

Det kommer att vara möjligt att se brons avslutande färd från flera olika platser runt om i Saltsjön.

Enligt stadens plan ska sedan guldbron lossas och ligga vid kaj en vecka eftersom busstrafiken behöver en vecka på sig att förbereda den kommande trafikavstängningen vid Stadsgårdsleden då bron ska monteras.

 

Det fanns tre kvalificerade underleverantörer med i entreprenören Skanskas anbud. Två europeiska och en kinesisk. Den av de europeiska tillverkarna som hade ett fördelaktigt pris föll bort på grund av rekonstruktion/konkurs. Den andre hade ett avsevärt högre pris än den kinesiska tillverkaren inkluderat tillverkning och transport. Det som slutligen avgjorde var dock att den kinesiska tillverkaren kunde tillverka bron inom den tidsram och med den kvalitet som Stockholms stad kräver.


Senaste från Redaktionen