23 april 2024
onsdag, 15 januari 2020 15:46

Teknikmagasinet i konkurs

Skrivet av 

 

 

Teknikmagasinet i Sollentuna Centrum.

 

 

 

Detaljhandelskedjan Teknikmagasinet, som sedan i juni varit i rekontruktion, lämnade under onsdagen in en konkuransökan till Solna tingsrätt. Teknikmagasinet har i dag drygt 135 butiker med ytor kring cirka 50-75 kvm,  i Sverige, Norge och Finland. Kedjan finns i större shoppingcenter i Stockholm och i de flesta större städer i Sverige.

Nu hoppas ägaren att rörelsen kommer att kunna överlåtas och rekonstrueras inom ramen för konkursen. Till Dagens Handel säger Carl Östring, affärsrådgivare till ägaren Peter Gyllenhammmar, att det finns en stark intressent som är beredd att ta över kedjan, men inte under pågående rekonstruktion.

Dagens Handel skriver att 13 butiker slår igen i januari, bland annat i köpcentrumet C4 i Kristianstad, båda butikerna i Örebro och i gallerian Emporia i Malmö Den första som försvunnit är butiken i köpcentrumet Mobilia i Malmö som stängde den 4 januari. Totalt har 18 butiker fått ett stängningsdatum i januari.


I ett pressmeddelande skriver Teknikmagasinet:
”Under 2019 har Teknikmagasinet genomfört en nysatsning och på kort tid blivit Nordens största mobilreparatör. Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror – samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet – så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”.

Teknikmagasinet gick in in i företagsrekonstruktion första gången under perioden 2017 till 2018 och det var då Peter Gyllenhammar AB kom då in som ny ägare. Han tillsköt mer kapital, genomdrev ett ackord och genomförde förändringar för att rädda verksamheten. Bland annat har Teknikmagasinet satsat på ett koncept med mobilreparationer och stängt flera butiker för att uppnå lönsamhet.