21 juni 2021
fredag, 10 januari 2020 13:14

Veidekke köper av Lantmännen i centrala Malmö

Skrivet av 

 

 

Peter Hedegaard, affärsutvecklare för Veidekke Eiendom i Skåne.Veidekke köper en fastighet – som är en del av Malmö Triton 7 – i centrala staden, där 40 bostadsrätter ska uppföras. Fastigheten ägs av Lantmännen, som nu genomför en tredimensionell fastighetsbildning. En fastighet bildas kring det garage som ska uppföras under jord. En andra fastighetsbildning rör de vårdlokaler som ska finnas upp till plan 4, varefter Veidekke Eiendom köper den tredje fastigheten i plan 5-8.

I ett pressmeddelande säger Veidekke att bostadsmarknaden i Malmö är väl fungerande och den spås en ljus framtid. Medan bostadspriser och efterfrågan avmattats i Stockholm det senaste året är marknaden i Skåne och i synnerhet Malmö stark. Hittills i år har priserna på bostadsrätter i centrala Malmö stigit med närmare 5 procent, en ökning som spås fortsätta.

– Vi ser positivt på efterfrågan och det finns goda förutsättningar för bra projekt i rätt lägen, säger Peter Hedegaard, affärsutvecklare för Veidekke Eiendom i Skåne.

– Vi är nöjda och glada över valet av Veidekke Eiendom som utvecklare av bostadsrättsdelen och vi ser fram emot ett bra samarbete för att skapa ett nytt och attraktivt kvarter i centrala Malmö, säger Joachim Haas, vd för Lantmännen Fastigheter.

De flesta av lägenheterna kommer att vara vända mot kanalen i väst och norr. Vissa kommer att ha vyer över Öresund och från fastigheten är det gångavstånd till både Ribersborg, Malmös centrum och järnvägsstationen.

– Det är ett extraordinärt läge och vi förväntar oss ett väldigt bra intresse. Den här typen av projekt, så nära stadens kärna och kommunikationer är sällsynta, säger Karin Schening, försäljningschef för Veidekke Eiendom i Skåne.

Planen är att köpare ska kunna teckna avtal under våren 2020. Uppförandet av fastigheten är redan påbörjad.