5 augusti 2021
torsdag, 09 januari 2020 14:23

Cushman & Wakefield största säljrådgivaren

Skrivet av 

 

Karl Persson, vd för Cushman Wakefield i Sverige.


Cushman & Wakefield var den största säljrådgivaren i Sverige under 2019 med 14,5 procent av säljuppdragen på den svenska transaktionsmarknaden, enligt Datscha avseende transaktioner över 40 Mkr.

Karl Persson,
vd för Cushman Wakefield i Sverige kommenterar:
– Det är glädjande att vi 2019 återtog den topposition som vi innehade 2017 på den svenska transaktionsmarknaden. Året som gick lade vi mycket fokus på att blicka framåt och rusta befintlig organisation samt nyrekryteringar. Att vårt Capital Markets-team återigen är den största säljrådgivaren i Sverige är ett fint kvitto på att vårt arbete på transaktionssidan gett bra resultat både för oss som bolag och för våra kunder.

I samband med att Cushman & Wakefield återtar förstaplatsen bland säljrådgivare i Sverige har Kristoffer Sandberg utsetts till ny Head of Capital Markets.
Kristoffer Sandberg har mångårig transaktionserfarenhet från såväl rådgivarsidan som fastighetsägarsidan och han ersätter Daniel Anderbring, Head of Capital Markets och Sara Vesterlund, Deputy Head of Capital Markets, som båda går vidare till nya utmaningar.

Karl Persson
fortsätter:
– Vi vill tacka både Daniel och Sara för den tid de arbetat hos oss och det arbete som de gjort. Nu när de valt att gå vidare tar vi möjligheten att bygga vidare för att kunna ge våra kunder ytterligare affärsfokus. Det gör vi genom att internrekrytera Kristoffer till rollen som Head of Capital Markets. Kristoffer är en av de som skapar flest affärer i branschen, det i kombination med hans sympatiska person gör att jag känner mig trygg i att vi kommer att vara starka även under 2020. Vår målsättning är att fortsatt skapa maximalt mervärde för våra uppdragsgivare.

Kristoffer Sandberg
säger:
– Jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Sveriges främsta rådgivningsteam inom Capital Markets. Även om 2019 var ett mycket bra år med många stora och komplexa affärer är jag övertygad om att vi kan förvänta oss ett än mer spännande 2020.

Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag med 51.000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar bland annat capital markets, hyresgästrådgivning, värdering, uthyrning och andra tjänster. Under 2019 blev Cushman & Wakefield utsedd till Sveriges bästa värderingsföretag för femtonde år i rad, enligt Euromoney och även som nummer ett inom säljrådgivning, enligt Datscha, med en marknadsandel om cirka 14,5 procent.