24 juni 2021
torsdag, 09 januari 2020 11:13

Storebrand köper Scandics största hotell i Norge

Skrivet av 

 

Scandic Helsfyr blir Scandics största norska hotell med 450 rum i höst. Foto: Scandic

 


Storebrand Eiendomsfond Norge KS köper Scandic Helsfyr från Eiendomsspar AS. Scandic Helsfyr expanderar och blir Scandics största hotell i Norge när det färdigställs med 450 rum hösten 2020.

Hotellet är centralt beläget på Helsfyr, exponerat E6 mot Oslo centrum. Bryn/Helsfyr är ett av Oslos snabbast växande områden med ett antal utvecklingsprojekt för kontor och bostäder. Bland annat är Scandic Helsfyr direkt kopplad till Valle Wood-projekten och Hovinenga.

Köparen, Storebrand Eiendomsfond Norge KS (SEN KS), är Norges största obelånade fastighetsfond som förvaltas av Storebrand Eiendom. SEN KS äger redan 17 fastigheter, varav Scandic Fornebu hittills har varit fondens enda hotell.

Scandic har tecknat ett hyresavtal som löper fram till 2037 och investerar ett betydande belopp för att uppgradera den befintliga delen av hotellet. Den kommande utvidgningen av hotellet kommer att öka antalet rum från 253 till 450, samt med utvidgade konferens- och restaurangfaciliteter. Hotellet kommer att ha en total yta om cirka 18.000 kvm. Storebrand Eiendomsfond  lämnar en garanti för en överenskommen hyresnivå för de kommande 5 åren.

Scandic är Nordens största hotelloperatör med ett nätverk på cirka 270 hotell och 52.700 rum i sex länder. Scandic fokuserar på miljövänlig drift av sina hotell och efter utvidgningen kommer Scandic Helsfyr att certifieras enligt BREEAM Very Good.

– Förvärvet är i linje med fondens mandat och tillväxtstrategi och inom ett spännande fastighetssegment där Storebrand har önskat en större närvaro. Scandic Helsfyr ligger i ett snabbt växande stadsområde med bra kollektivtrafik och är strategiskt beläget mellan Oslo flygplats och Oslo centrum. Vi tror att vårt utökade samarbete med Scandic kommer att bli fruktbart och att utvidgningen av hotellet är i linje med utvecklingen av Bryn/Helsfyr som ett område, säger Truls Nergaard, chef för Storebrand Eiendom .

– Vi är mycket glada över att Storebrand tar över stafettpinnen, ser fram emot ett bra samarbete mot färdigställande och känner oss säkra på att de kommer att fortsätta hantera fastigheten på ett bra sätt. Vi har stor tro på Scandic Helsfyr och att utvidgningen av hotellet kommer att bli en framgång, säger Christian Ringnes, vd för Eiendomsspar.

Pangea Property Partners (finansiell rådgivare) och DLA Piper (juridisk rådgivare) har varit rådgivare för Eiendomsspar i transaktionen, medan Haavind har varit juridisk rådgivare för Storebrand.