24 juni 2021
tisdag, 07 januari 2020 12:15

Stålbo köper stort i Falun

Skrivet av 

 

Ägare, huvudmän och beslutsfattare till Stålbo Fastigheter AB är Tomas Turovaara (bilden), Patrik Junkka och Magnus Bäcktorp via bolag.

 

 

Strax före jul slöts ett aktieöverlåtelseavtal mellan Trumbäcken Invest AB och Stålbo Borlänge AB,  vilket innebär att Stålbo köper en portfölj med åtta fastigheter i centrala Falun och två i Bjursås. Ungefär 60 procent av värdet i port följen utgörs av bostäder, totalt 263 lägenheter, resten är hotell, kontor, handel och restauranger. Tillträde är tänkt att ske senast den 1 april i år 2020.

– Med förvärvet vill Stålbo bidra till en positiv utveckling av Falun genom att fortsätta att utveckla fastighetsbeståndet och vara en aktiv ägare, säger Patrik Junkka. Det finns tydliga samordningsfördelar med de 1.000 lägenheter som vi redan äger i Borlänge.”

Pangea Property Partners har varit rådgivare till säljaren, Trumbäcken Invest AB, som kontrolleras av familjen Östman.

Stålbo Fastigheter

Ägare, huvudmän och beslutsfattare till Stålbo Fastigheter AB är Tomas Turovaara, Patrik Junkka och Magnus Bäcktorp via bolag. I ägarsfären finns idag ett bestånd om cirka 3.000 lägenheter och 57.000 kvm lokaler. Bolagen är verksamma bland annat i Kiruna, Gällivare, Haparanda, Luleå, Piteå, Umeå, Borlänge, Avesta, Skurup och Sjöbo.