9 maj 2021
torsdag, 02 januari 2020 12:09

MVB bygger nytt i ett snabbt växande Varberg

Skrivet av 

 

Fasad för kv Svärdfisken, ett kvarter som ligger i Varbergs norra del, ett expansivt område där gammal industrimark förvandlas till ett kvarter med kontor och bostäder.Maleryd Fastigheter har gett MVB i uppdrag att bygga en ny fastighet på området Svärdfisken i centrala Varberg. Ordervärde är på drygt 80 Mkr.

Kvarteret Svärdfisken ligger i Varbergs norra del, ett expansivt område där gammal industrimark förvandlas till ett kvarter med kontor och bostäder. Maleryd Fastigheter är en av aktörerna som utvecklar området och som nu investerar i en ny fastighet vid Birger Svenssons väg.

Fastigheten omfattar cirka 1.000 kvm kontorsyta för tre separata hyresgäster, en mindre restaurangdel samt 28 hyreslägenheter med balkong. Huset blir totalt åtta våningar högt inklusive källargarage och teknikrum längst upp. Huset byggs för att kunna certifieras enligt Green Building 4.0.

– Det är spännande projekt och vi ser fram emot ett fint samarbete med Maleryd Fastigheter. Det är roligt att få vara en del i utvecklingen av framtidens Varberg som är den stad som vi bor och verkar i, säger Mattias Kågeby, regionchef MVB Astor Bygg.

MVB är en etablerad byggentreprenör i området och har flera pågående projekt såsom nybyggnation av bostäder i Ullared samt Träslövs terrass och Träslövs läge i Varberg. Nyligen avlutades även byggnationen av Falkenbergs köpcentrum och Varbergs nya veterinärklinik.

Den nya fastigheten i Kvarteret Svärdfisken beräknas bli klar för inflyttning under kvartal ett 2021.

MVB Astor Bygg AB, med säte i Göteborg och vd Per Henrik Ljungdahl, omsatte år 2018 cirka 882 Mkr med ett resultat om 1,3 Mkr (-20,3). Antalet anställda var 138 (144) och omsättningstillgångarna var 186 Mkr (181).