30 november 2023
måndag, 30 december 2019 13:21

Wallenstam bygger i Uppsala och Sundbyberg

Skrivet av 

 

 

I första kvarteret i Umami Park ska Wallenstam bygga totalt 222 lägenheter. Arkitekturen är varierande och det högsta huset blir 16 våningar högt.

 

 


Wallenstam har byggstartat 161 hyreslägenheter i stadsdelen Rosendal i Uppsala.

 

 

 

Under fjärde kvartalet 2019 byggstartade Wallenstam 300 lägenheter i två projekt, dels i Uppsala, dels i Sundbyberg. Det ena projektet avser 161 hyreslägenheter i stadsdelen Rosendal i Uppsala. Det andra projektet omfattar 133 hyreslägenheter i etapp 3 i vårt stadsutvecklingsprojekt Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg. Samtliga 294 lägenheter planeras vara inflyttningsklara under 2021.

– I Umami Park ska vi bygga totalt 900 lägenheter, just nu är mer än hälften byggstartade eller färdigställda, säger Hans Wallenstam, vd.

I Wallenstams stadsutvecklingsprojekt i Mölnlycke Fabriker i Härryda byggstartade bolaget två idrottshallar samt ett p-hus som ska serva de 600 bostäder som håller på att byggas.

Den 19 november tillträdde Wallenstam projektfastigheter i Tyresö, omfattande cirka 12.500 kvm mark, nära Tyresö Centrum.

Wallenstam har också under fjärde kvartalet förvärvat 8,5 procent av aktierna i Tmpl, ett PropTech-bolag som utvecklar en digital kommunikations- och serviceplattform riktad mot bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter. Vår egen Wallenstam-app som under året börjat lanseras till boende i våra fastigheter är utvecklad i samarbete med Tmpl.

Under fjärde kvartalet blev det även klart att Wallenstam utsetts till en av fyra ankarbyggherrar i ett kommande stadsutvecklingsprojekt i Knivsta kommun. Avtalet innefattar även en markanvisning om 250 lägenheter för Wallenstams del, vilket offentliggjordes i ett pressmeddelande den 13 november 2019.