1 december 2022
fredag, 27 december 2019 14:34

K2A startar projekt Godisfabriken i Gävle

Skrivet av 

 

K2A är först ut av sju byggherrar som kommer utveckla den nya stadsdelen Godisfabriken i Gävle där den före detta Läkerolfabriken är belägen.

 

 

K2A har startat projekt Godisfabriken i Gävle. Projektet innebär en nyproduktion av 123 hyresbostäder och ett LSS-boende med sex vårdbostäder och med en total uthyrningsbar area uppgående till cirka 4.700 kvm.

K2A är först ut av sju byggherrar som kommer utveckla den nya stadsdelen Godisfabriken i Gävle där den före detta Läkerolfabriken är belägen. Totalt ska 750 nya bostäder byggas och kommersiella lokaler med bland annat en saluhall. Området blir bilfritt där hållbara transportalternativ uppmuntras. 

K2A kommer att utveckla ett kvarter med 123 Svanenmärkta hyresbostäder byggda i trä. Lägenheterna kommer att bli välutrustade och yteffektiva mellan 1-3 rum och kök. Färdigställande och inflyttning är beräknat till första halvåret 2021.

– Vi ser fram emot att vara den första byggherren som startar utvecklandet av den nya stadsdelen Godisfabriken. Vi ser projektet som en viktig del av vår långsiktiga strategi att erbjuda både hyresbostäder och studentbostäder i Gävle, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.